pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
pada setiap halaman.

Khutbah Bahasa Jawa Kesehatan: Urip Sehat Kanthi Salat

  • Bagikan
khutbah bahasa jawa kesehatan
pada setiap halaman.

Karena banyaknya permintaan dari kawan-kawan Bendera Aswaja, maka kami akan menyajikan khutbah bahasa jawa kesehatan yang berjudul Urip Sehat Kathi Salat. Semoga bermanfaat!

Doa minangka ibadah sing paling asring ditindakake para siswa, amarga saliyane dadi kewajiban, pandonga minangka pangibadah sing pengaruhe banget tumrap kesehatan siswa. Akeh siswa sing jarang turu ing wayah wengi lan sawise takon kenapa dheweke tetep sehat? Pranyata ora liya kajaba wangsulane yaiku dheweke tetep njaga kesehatan kanthi ndonga. Kanthi ndedonga kanthi rutin, bakal migunani banget kanggo kesehatan. Ora ana sangsi babagan mupangate ibadah iki.

pada setiap halaman.

Kanggo wektu iki, kita ngrembug babagan macem-macem mupangat donga wiwit takbîratul-ihram nganti uluk salam.

1. Takbîratul-Ihram

Kanthi ngadeg kanthi tegak, ngunggahake tangan loro kanthi podo karo kuping, banjur dilempitake ing weteng utawa ngisor dada, bisa nambah aliran getih. Kanthi posisi jantung ing sangisore otak ngidini jantung bisa mompa getih sing mili ing awak. Lan kanthi ngunggahake tangan, supaya cocog karo kuping, sampeyan bisa ngencengi otot sendi.

2. Rukuk

Rukuk sing sampurna ditandhani kanthi keselarasan tulang punggung karo gulu. Gerakan iki njaga posisi lan fungsi tulang belakang sing sampurna minangka dhukungan kanggo awak lan pusat saraf. Kanthi posisi jantung sing sejajar karo otak, bisa nggedhekake aliran getih menyang sisih tengah awak. Kajaba iku, bowing uga bisa nyegah kandung kemih saka kelainan prostat.

3. sujud

Ngadeg lan nyelehake tangan lan dhengkul lan driji sikil ing jubin, mengaruhi pola pikir manungsa. Amarga kanthi sujud, getih mili kanthi sampurna menyang otak. Mula, disaranake banget supaya kita nindakake tuma’ninah nalika sujud lan ora kesusu.

4. Lenggah

Ana rong jinis lungguh, iftirâsy (lenggah tahiyat awal) lan Tawarruk (lungguh tahiyat pungkasan), kanthi lungguh ing pandonga, bisa ngatasi rasa sakit pangkal paha sing asring nyebabake panandhang ora bisa mlaku amarga pangkal paha sing dadi fokus nalika semana sambung karo saraf.dus saraf ischial

5. Salam

Kanthi muter sirah menyang sisih tengen lan kiwa, tekanan cilik bisa nyegah tulang belakang serviks saka sprains lan uga njaga keluwesan kulit rai supaya kulit rai dadi padhang lan awet enom.

Mangkono kajian babagan mupangat gerakan pandonga kanthi sampurna. Ternyata, kajaba dadi wujud pangibadah marang Allah, pandonga uga duwe akeh mupangat lan pengaruh ing awak. Dadi, tambahi lan tambahake pandonga, kanggo awake awake dadi sehat lan enom. Bisa migunan

pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
  • Bagikan
pada setiap halaman.

Respon (1)

Saya bahagia jika Anda menanggapi artikel ini!

pada setiap halaman.
%d blogger menyukai ini: