pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
pada setiap halaman.

Khutbah Bahasa Sunda Tentang Sabar

  • Bagikan
khutbah bahasa sunda tentang sabar
pada setiap halaman.

Sahabat Bendera Aswaja yang terhormat, jumpa lagi dengan admin. Sebelumnya, kami mengulas seputar khutbah jumat bahasa sunda tentang panyakit hate dan khutbah jumat bahasa sunda fitnah akhir zaman atau yang dikenal pula dengan teks ceramah bahasa sunda tentang akhir zaman, berbeda dengan kali ini. Kali ini admin akan membahas seputar khutbah bahasa sunda tentang sabar, dengan judul Kasabaran Teu Wates. Tentu tema ini sangat menarik, terlebih saat musim penuh cobaan ini. Berikut teksnya:

Kasabaran mangrupikeun hal anu kedah dijaga dina diri urang, janten sabar tina kahoyong anu hasrat, contona. Sedengkeun kasabaran nyalira asalna tina kecap “shabara” anu numutkeun istilah anu nahan tina hal-hal anu dibenci ku Allah. Dina hartos henteu nurut ka Anjeunna.

pada setiap halaman.

Nalika batur nyarios yén ‘kasabaran ngagaduhan wates’ na kecap salah, sabab sabenerna kasabaran teu aya watesna. Aranjeunna hiji-hijina anu ngajantenkeun kasabaran aya batesna. Jalma anu sabar parantos aya watesna henteu ngan ukur nafsu. Nafsu anu nyababkeun aranjeunna henteu deui sabar (teu bermoral) pikeun naon parantos janten paréntah.

Sabar mangrupikeun konci pikeun nasib. Ku sabar, jalma anu émosional bakal ngajauhan konflik. Kalayan kasabaran, saha waé anu ngarepkeun sareng ngantosan kakasihna bakal ngayakeun rapat anu saé. Kalayan kasabaran sadayana cobaan bakal mendakan cahaya. Ningali sajarah tertulis yén, kalayan kasabaran jalma-jalma baheula untung di dunya sareng akhirat.

Kunaon éta? Kusabab ku kasabaran aranjeunna lulus ujian ti Allah, kalayan kasabaran aranjeunna tenang dina sumanget, sareng lega dina pikiran. Deui, kasabaran mangrupakeun konci pikeun tuah.

Cukup sekian khutbah bahasa sunda tentang sabar dari kami. Semoga bermanfaat!

pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
  • Bagikan
pada setiap halaman.

Respon (1)

Saya bahagia jika Anda menanggapi artikel ini!

pada setiap halaman.
%d blogger menyukai ini: