pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
pada setiap halaman.

Khutbah Bahasa Sunda Tentang Silaturahmi

  • Bagikan
khutbah bahasa sunda tentang silaturahmi
pada setiap halaman.

Sahabat Bendera Aswaja, rahimakumullah. Jumpa lagi dengan Admin di sini, dengan tema khutbah bahasa sunda tentang silaturahmi. Berangkat dari banyak permintaan teman-teman tentang hal itu. Permintaan itu, dilayangkan kepada admin, saat admin mengupload khutbah bahasa jawa kesehatan. Untuk khutbahnya sebagaimana berikut:

Oh, ya, sebelum lanjut, saya ingatkan dulu. Ini sebenarnya sekadar cerita berbahasa Sunda tantang silaturahmi. Bisa banget disisipkan ketika khutbah. Selamat menikmati!

pada setiap halaman.

Sakali mangsa aya wali anu tiasa terang iraha jalma bakal maot. Hiji dinten wali ngagaduhan tamu anu naros ka anjeunna nalika anjeunna pupus.

Tamu: “Wali, naha anjeun ngagaduhan kamampuan pikeun terang iraha jalma bakal maot?”

Wali: “Leres abdi tiasa, janten kunaon?”

Tamu: “Abdi hoyong naros iraha abdi bakal maot?”

Wali: “Antosan sakedap … Oh! Anjeun bakal maot dina 41 dinten. ”

Tamu: “Leres? Maka abdi bakal teras ibadah. “

Saatos éta, salami 41 dinten anjeunna sok nyembah sareng tetep hubungan sareng baraya, anjeunna nyungkeun hapunten ka sadaya réréncangan, dulur sareng kulawargana. 41 dinten saterasna anjeunna ngantosan pupusna bari ngadoa unggal énjing, siang, sonten sareng wengi. Ternyata, énjingna anjeunna masih hirup. Anjeunna buru-buru mendakan wali, saatos rapat anjeunna naros,

Tamu: “Héi wali, cenah dinten ieu kuring bakal maot”

Wali: “Leres, leres anjeun kedah maot dinten ayeuna. Naon anu anjeun lakukeun salami 41 dinten ka pengker? “

Tamu: “Salami 41 dinten sadayana anu kuring lakukeun nyaéta ibadah sareng silaturahim”

Wali: “Oh, leres waé anjeun henteu maot ayeuna, sabab Allah parantos nunda maot anjeun kusabab silaturahim anu anjeun lakukeun. Subhan Allah.

Itulah tadi khutbah bahasa sunda tentang silaturahmi. Semoga bermanfaat!

pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
  • Bagikan
pada setiap halaman.

Respon (1)

Saya bahagia jika Anda menanggapi artikel ini!

pada setiap halaman.
%d blogger menyukai ini: