Khutbah Corona Bahasa Sunda: Corona Jurusalamet Kami

  • Bagikan
khutbah corona bahasa sunda

Setelah kami beberapa hari yang lalu mengupload tentang khutbah bahasa Jawa kesehatan, banyak dari kalian meminta admin Bendera Aswaja untuk membagikan khutbah corona bahasa sunda. Untuk itu, kami bagikan khutbah tersebut, dalam postingan ini. Semoga bermanfaat!

Virus Corona nyaéta virus anu nyerang saluran pernapasan. Gejala: batuk, bersin, sesek napas, lemah, jsb. Disangka virus ieu mimiti muncul di pasar anu ngajual sato liar di Wuhan, Cina. Sapertos: kelelawar, oray, babi, kalajengking, buaya, jst. Virus ieu tiasa nyebar gancang kumargi kabiasaan masarakat Cina ngonsumsi sato “anéh” ieu. Mangsa libur Taun Anyar Imlek dipikaterang janten awal panyebaran virus ieu.
Jalma anu kaserang, 90% kasempetan pikeun maot. Cara maotna unik: kagiatan normal, ujug-ujug lemek, lemes, lemes, “brutis”, ragrag, getih ngalir tina sungut, maot.

Pidéo nunjukkeun satpam anu ngajaga bumi. Nangtung jangkung, siap-siap. Ujug-ujug, sirahna turun. Awakna ngahuleng. Lemah, leuleus, leuleus,… runtuhna. Getih ngalir tina sungutna. Paéh parantos.

Di sisi jalan, hiji awéwé leumpang leueur. Teras, éta kalem. Awakna ngagulung. Leuleus leumpang. Sigana mah zombie. Lemah, lemes, lemes,… murag. Ngaluarkeun getih tina sungut. Paéh ngabohong.

Kota-kota anu parah kapangaruhan ku katégori “Coronavirus” nyaéta kota Wuhan sareng Hubei. Duanana janten kota maot. Paningali mayit ngagoler di jalanan teu ilahar. Sakola sareng kantor ditutup. Toko sareng pabrik ditutup secara ketat. Kantor palayanan masarakat, fasilitas umum, sareng transportasi umum parantos lirén operasi. Prajurit, pulisi, sareng perwira anu nganggo baju “ANTIVIRUS” kandel lumpat nungkulan korban anu murag. Jalan kaluar sareng luar kota ditutup. Wates kota dikurilingan ku garis konéng anu aya tulisan “GARIS POLISI”, “BAHAYA !!!”, jsb. Warga Wuhan sareng Hubei dilarang kaluar ti kota, jalma-jalma di luar kota dilarang asup ka Wuhan sareng Hubei.

Henteu ngan ukur di dua kota ieu, sakumna Cina ogé katépaan ku virus ieu. Leres, sanaos aya hiji atanapi dua tempat anu masih aman. Ratusan rébu maot. Jutaan anu katépaan. Malah sababaraha nagara di dunya mimiti katépaan. Kayaning Thailand, Filipina, Malaysia, Jérman, Koréa Kidul, Vietnam, UAE, Amérika Serikat, jsb.

Otak kuring ogé jalan. Ngémutan sareng mikir. Naha ieu murka Allah SWT ka Cina anu parantos teu sopan ngalawan étnis Uighur Muslim?
Tina seueur pidéo, tulisan, berita, majalah, sareng sajabina, urang ogé terang yén pamaréntah Cina parantos ngalanggar HAM ku tingkah laku kejemna ka Uighur; siksa sacara fisik, nyeri mental, pareng aranjeunna ibadah sapertos maca Al-Qur’an, sholat Jumaah, rapat doa, adhan, sadayana sadayana dilarang. Henteu kénging nganggo atribut atanapi papakéan anu khas budaya na sapertos tutup sirah, kopiah, baju katutup Islam, manik solat, jst. Sagala anu bau Islam kedah dipiceun.

Paling parah, pamaréntah Cina ngawangun désa khusus anu dikurilingan ku benteng anu luhur sareng dijaga ku personil militér anu terlatih. Ratusan rébu umat Islam Uighur dikurung di dinya. Teu tiasa kaluar. Kandangna tempatna di tempat anu sepi. Langkung tepatna di hiji lebak antara dua gunung raksasa. Wartawan, lokal sareng internasional, henteu kéngingkeun ngaliput. Teu tiasa lebet. Sadayana ditutup. Teu aya anu tiasa terang naon anu lumangsung di ditu.

Ujug-ujug, Corona némbongan. Anjeunna hasil ngarusak ékonomi Cina. Ngebom kaamanan Cina. Ngalangkungan dokter sareng perawat didinya. Ancaman kasalametan masarakat Cina. Defame Cina di panon dunya. Bahkan WHO (organisasi kaséhatan internasional) nyatakeun “darurat internasional” kusabab sumebarna virus.

Singapura, Amérika Serikat, Malaysia, Australia sadayana parantos ngahiji dina pareng ngalarang wargana lebet kana daérah Tiongkok sareng turis Tionghoa henteu kénging lebet ka nagarana. Rusia, Jérman, Inggris, Libanon, Yordania, Tunisia, Oman, Suriah, Bahrain ngiringan ngayakeun penerbangan khusus pikeun ngauihkeun wargana ti Cina. Supados anjeun teu katépaan. Saolah-olah, Cina mangrupikeun nagara anu gering anu henteu kedah diurus ku nagara.

Hatur nuhun ka Corona, Muslim Uighur rada lega. Langkung kabébasan pikeun ibadah. Al-Qur’an, sholat Jumaah, sholat, dzikir tiasa kalaksanakeun kalayan tenang. Nutupan aurat sareng ganti baju numutkeun sunnah Rosululloh tiasa dianggo kalayan haté anu tengtrem. Pamaréntah Cina henteu fokus deui dina nyiksa aranjeunna. Riweuh teuing kaayaan serangan virus.

“Kanggo umat Islam Indonésia, teu kedah hariwang ngeunaan ngontrak Corona. Wudhu 5 kali unggal dinten sareng istinsyaq (ngambekan cai kana irung) unggal wudhu, cekap ku urang pikeun nolak virus, “saur salah saurang ustaz.

Pikiran muncul dina pikiran kuring. Naha “Corona Virus” cara Allah ngancurkeun musuh Islam? Naha Virus Corona Jurusalamet urang? Tiasa waé. Wallahu a’lam

Demikianlah khutbah corona bahasa sunda, semoga bermanfaat!

  • Bagikan

Respon (1)

Saya bahagia jika Anda menanggapi artikel ini!

%d blogger menyukai ini: