pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
pada setiap halaman.

Khutbah Jumat Bahasa Sunda Fitnah Akhir Zaman

  • Bagikan
khutbah jumat bahasa sunda fitnah akhir zaman
pada setiap halaman.

Saat admin Bendera Aswaja mengupload perihal khutbah corona bahasa sunda, banyak dari kalian yang meminta kami untuk kembali menuliskan khutbah jumat berbahasa sunda lagi. Nah, untuk itu, izinkan kami menuliskan lagi isi pidato khutbah jumat bahasa sunda fitnah akhir zaman.

Bismillahirrahmanirrahim, sabab éta téh kawajiban pikeun urang sadayana salaku dawuh Rosululloh:

pada setiap halaman.

  اذادخل الفتن والفسد وسب الاصحاب فليظهرالعالم علمه ومن لم يعمل ذلك فعليه لعنة الله وملائكته

Janten saha waé anu aya dina jaman nalika fitnah nyebar, nyalahgunakeun para sahabat Rosul Dzuriyyah, umat Islam silih adu, maka waktuna pikeun urang sami-sami nunjukkeun / ngajelaskeun! Éta anu leres, anu salah. Ayeuna seueur nonoman anu fanatik ngeunaan organisasi sareng anu sanésna, janten aranjeunna henteu terang naha éta leres atanapi salah, intina éta mangrupikeun organisasi janten aranjeunna bakal ngabéla, éta mangrupikeun jihad éta salah pikeun nonoman.

Dina era globalisasi ieu anu pinuh ku fitnah, langkung saé urang merjuangkeun hawa nafsu urang nyalira, sabab seueur godaan anu bakal ngahalusinasi karep urang, khususna para nonoman, sahingga urang sering waé pendakan anu nyimpang tina Ahlussunnah wal -jamaah ngan kusabab dituturkeun ku nafsu.diri sorangan, khususna godaan awéwé anu janten fitnah dina akhir umur ieu.
Pesen kuring tetep, sabab kami masih dina ruang lingkup pesantren, sapertos dawuh para ulama ‘:

المعهد إعداد المجاهدين

Pesantren mangrupikeun prodak pikeun ngahasilkeun generasi anu dipercaya dina membela agama, bangsa sareng nagara, sapertos jaman baheula nalika Walanda nyerang Indonésia, dina waktos éta pulisi henteu acan aya, angkatan perangna henteu acan lahir, bahkan anu mimiti para pajuang, nyaéta murid anu dirintis ku Kyai-kiyai Nusantara, kumargi kitu, nonoman, khususna santri, hayu urang ngajaga tradisi sapertos kieu, urang hirup dina naungan Ahlussunah wal-jamaah, nyaéta ‘NU’, anu ngagaduhan peran ageung dina kalahiran Bhineka Tunggal Ika, anu ngamankeun persatuan.NKRI ‘ti saprak baheula nepi ka ayeuna.

Cukup sekian khutbah jumat bahasa sunda fitnah akhir zaman pada kali ini. Semoga bermanfaat!

pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
  • Bagikan
pada setiap halaman.

Respon (2)

Saya bahagia jika Anda menanggapi artikel ini!

pada setiap halaman.
%d blogger menyukai ini: