pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
pada setiap halaman.

Khutbah Jumat Bahasa Sunda Tentang Ikhlas

  • Bagikan
khutbah jumat bahasa sunda tentang ikhlas
pada setiap halaman.

Sahabat Bendera Aswaja yang kami kasihi. Tidak lengkap kiranya, jika saya hanya membahas khutbah bahasa sunda tentang sabar tanpa membahas perihal ikhlas. Karena antara sabar dan ikhlas merupakan satu-kesatuan (ya, iyalah, masa satu-keduaan?!). Oleh karenanya, izinkan kami mengulas seputar khutbah Jumat bahasa sunda tentang ikhlas. Berikut lengkapnya:

Manusa diciptakeun ku akal sareng hawa napsu. Kalayan pikiran aranjeunna tiasa ngagunakeunana pikeun hal-hal anu positip, sareng ku hawa nafsu aranjeunna tiasa murag kana lebak hina. Nafsu tiasa ngendalikeun urang dina hal anu henteu aya manpaatna. Siga ngalakukeun kahadéan anu teu dibarengan ku kaikhlasan. Anjeunna ngalakukeun kahadean sabab batur sareng éta moal aya gunana.

pada setiap halaman.

Ikhlas tiasa ditafsirkeun ku ngalakukeun hiji hal ngan ukur pikeun ngadeukeutan ka panyipta. Teu aya tujuan séjén salain éta. Janten anjeunna moal ngalakukeun ibadah kecuali kusabab Allah. Tapi urang tiasa ngahontal kaikhlasan éta ku maksa diri pikeun ngalakukeun kawajiban urang. Sakumaha dinyatakeun ku Hujjatul Islam, nyaéta Imam Al-Ghozali “ikhlas tiasa dihontal sanajan kapaksa”. Ayeuna tina kecap-kecap ieu, urang tiasa ngartos yén cara pikeun ngahontal kaikhlasan nyaéta maksa diri.

Jalma anu salawasna ikhlas dina ngalakukeun hiji hal bakal salawasna di jaga ku Allah. Anjeunna bakal kenging berkah duanana di dunya boh di akhirat.

Cukup sekian khutbah Jumat bahasa sunda tentang ikhlas dari kami. Saya rekomnedasikan kalian juga untuk melihat khutbah Jumat bahasa sunda tafakur. Semoga menambah keimanan!

pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
  • Bagikan
pada setiap halaman.

Saya bahagia jika Anda menanggapi artikel ini!

pada setiap halaman.
%d blogger menyukai ini: