pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
pada setiap halaman.

Khutbah Jumat Bahasa Sunda Tentang Panyakit Hate

  • Bagikan
khutbah jumat bahasa sunda tentang panyakit hate
pada setiap halaman.

Saat admin Bendera Aswaja meng-upload seputar khutbah jumat bahasa Sunda fitnah akhir zaman, banyak dari kalian meminta admin untuk upload yang khutbah Jumat bahasa Sunda lagi. Dalam kesempatan sempit ini, admin akan memberikan naskah khutbah jumat bahasa Sunda tentang panyakit hate. Selamat menikmati!

Sajauh ieu, urang panginten henteu sadar yén dina awak manusa aya sakumpulan daging sareng anu parantos didugikeun ku nabi dina bab ka-6 tina hadits Arba’in Nawawiyah, anu hartosna: “Émut yén dina awak aya lump tina daging; upami éta saé, maka sakumna awakna saé; upami dikorupsi, maka sakujur awakna musnah. Nyaho yén gumpalan daging nyaéta haté. ” Urang kedah terang yén haté ogé kedah dididik, sabab tanpa urang sadar, aya seueur jalma di ditu anu haténa garing pikeun élmu.

pada setiap halaman.

Hasilna, karuksakan kahirupanna nyalira, sabab aranjeunna henteu pernah sadar yén haté ogé kedah dididik, sahingga haté urang kéngingkeun élmu anu mangpaat pikeun nguatkeun tina kabodoan anu bakal ngakibatkeun panyakit jantung.

Allahuakbar, Allah swt, anu parantos nga takdir urang janten di pondok anu dipikacinta ieu pikeun ngadidik haté sareng pikiran urang, supados henteu kalebet jalma-jalma anu garing ku élmu. Henteu héran Allah nyarios dina Al-Qur’an ngeunaan manusa anu disarebut “Hayawanun natiq (sasatoan sato)”. Memang sato sareng manusa sami, tapi anu ngabédakeun manusa sareng sato nyaéta pikiran manusa.

Kusabab kitu, hayu urang babarengan ngalih tina pangkat Hayawanun Natiq ka pangkat anu langkung luhur, nyaéta al-Insan, ku ngalaksanakeun amanat ti Allah janten khalifah di bumi, ku ngabersihkeun sareng ngadidik haté. Sangkan haté urang moal buta élmu.

Selain khutbah jumat bahasa sunda tentang panyakit hate, kami pernah upload tentang khutbah bahasa sunda tentang silaturahmi. Silahkan klik, jika Anda penasaran. Wassalam!

pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
  • Bagikan
pada setiap halaman.

Respon (4)

Saya bahagia jika Anda menanggapi artikel ini!

pada setiap halaman.
%d blogger menyukai ini: