pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
pada setiap halaman.

Khutbah Jumat Bahasa Sunda Tentang Pemimpin

  • Bagikan
khutbah jumat bahasa sunda tentang pemimpin
pada setiap halaman.

Sobat Bendera Aswaja yang terhormat, sudah lama kiranya kita tidak mengupload tentang khutbah. Beberapa pekan lalu, kami pernah upload khutbah jumat bahasa sunda tentang panyakit hate. Beberapa pekan sebelumnya lagi, pernah kami upload khutbah jumat bahasa sunda tentang rezeki. Namun, untuk saat ini, kami akan mengupload perihal khutbah Jumat bahasa sunda tentang pemimpin.

Saéstuna dina panangan anjeun urusan bangsa jeung kamajuan hiji bangsa aya dina kebangkitan anjeun. Kunaon sabab poténsi kamajuan hiji bangsa gumantung kana kumaha alusna kualitas SDM bangsa. Upama SDMna alus, bisa dipastikeun nagara teh geus gede kakuatanana. Kitu deui, upama sabalikna, bangsa bakal ngalaman tunda-tunda dina mekarna sarta geus tangtu bakal katinggal ti nagara-nagara maju anu geus hasil lompatna panggancangna. Nilik kana salah sahiji faktor kuatna hiji nagara, dipangaruhan ku faktor internal (pribadi bangsa Indonesia).

pada setiap halaman.

Dina hal ieu urang tiasa ningali dina eunteung dina jaman Nabi Muhammad SAW. Mangsa anu ngalahirkeun seueur generasi hébat. Jumlah umat Islam dina waktos éta sakedik, tapi kualitas umat Islam waktos éta saé pisan. Ku kituna kalawan éta adidaya anu ngawasa waktu éta hasil digulingkeun. Diantara tokohna nyaéta Sayyidina Abu Bakar, sobatna anu kakoncara ahli wirausaha jeung kapamingpinan. Ku sabab kitu, teu anéh lamun manéhna dipasihan isyaroh ku Rosululloh saw pikeun jadi pamingpin sanggeus miang.

Salah sahiji kacerdasanna dibuktikeun nalika nyandak kaputusan politik. Waktu éta umat Islam disanghareupan ku résistansi kaum murtad. Ku kituna dina momen kritis sapertos kitu Sayidina Abu Bakar langsung nyandak tindakan kalayan ngaluarkeun kaputusan politik anu pohara cemerlang. nyaeta ku ngirimkeun pasukan Usamah bin Zaid anu tos didamel ku Rosululloh ti baheula mula ka salah sahiji wewengkon Syam. Sarta cukup yakin lamun meunangna dihontal ku Muslim, murtad anu terang ngeunaan eta langsung ngalaman degradasi mental.

Jadi teu salah kaputusan lamun manajemen SDM mangrupa hal anu kacida diutamakeun ku presiden urang ayeuna. Nilik kana potensi Indonésia pikeun bersaing jeung nagara-nagara maju, nya éta ngalaman reureuh dina pangwangunan. Ieu dumasar kana laporan anu judulna Global Human Capital Report 2017 anu nalungtik SDM di 130 nagara. Dumasar kana indikator-indikator anu digunakeun nya éta kapasitas, deployment, development, Indonésia rengking ka 65. Samentara éta Singapura aya di ranking (11), Malaysia (33), Thailand (40) jeung Filipina (50). Malahan, upama dianalisis deui, mangka ayana SDM Indonésia anu loba pisan (kira-kira 232.516,8 juta jiwa) ngabogaan poténsi anu cukup gedé pikeun mingpin ékonomi, hususna di wewengkon Asia Tenggara sabab persentase pendudukna 40,58% leuwih ti batan 40,58%. nagara-nagara séjén.

Nagara anggota ASEAN séjénna. Ku kituna dina 5 taun ka hareup, manajemén SDM bakal jadi prioritas, sangkan generasi hébat nu inovatif, kréatif jeung alus moral bisa muncul ti millennials Indonésia. Sangkan Indonésia bisa luncat nyumponan kamajuanana. Dipiharep ku ayana generasi milenial hususna mahasiswa, bisa jadi agén-agén parobahan pikeun Indonésia dina mangsa nu bakal datang. Mertimbangkeun tugas siswa lain ngan ukur maca Al Qur’an tapi ogé neuleuman loba hal ngeunaan sains. Hal ieu dumasar kana hutbah kiai hasani yén santri téh ibarat cai anu bisa dijadikeun naon waé anu dipikahayang. Komo deui upama nilik kana tangtangan Indonésia, nu tangtu bakal leuwih kompleks ka hareupna. Utamana dina jaman teknologi sareng informasi anu beuki maju nalika sadaya jalma tiasa ngaksés sagala rupa inpormasi kalayan gampang pisan.

Semoga khutbah Jumat bahasa sunda tentang pemimpin bermanfaat dan bisa menyentuh hati pemimpin. Amin ya rabbal alamin!

pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
  • Bagikan
pada setiap halaman.

Saya bahagia jika Anda menanggapi artikel ini!

pada setiap halaman.
%d blogger menyukai ini: