pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
pada setiap halaman.

Khutbah Jumat Bahasa Sunda Tentang Rezeki

  • Bagikan
khutbah jumat bahasa sunda tentang rezeki
pada setiap halaman.

Salam bagi para sahabat Bendera Aswaja sekalian. sepertinya, sudah lama sekali, saya tidak memposting yang bernuansa khutbah. Khususnya yang memakasi bahasa Sunda. Terakhir kali, mungkin adalah postingan khutbah jumat bahasa sunda fitnah akhir zaman. Untuk itu, kali ini saya posting khutbah Jumat bahasa Sunda tentang rezeki. Berikut cuplikannya!

Kamakmuran pikeun ngémutan kahirupan mangrupikeun impian sadayana. Nanging, dina fénoména sapopoe. Sering urang ningali jalma-jalma anu hirupna makmur, tapi dintenna ngeusi kasedihan anu henteu aya tungtungna. Aya rasa kosong di tukangeun taman kembang anu éndah, anu ngahias imahna.

pada setiap halaman.

Rarasaan ramé-raména manusa anu nuju ngala rezeki, aya sempalan kanyeri anu ngaganggu haté di satengahing ngagorowok nyanyi musik anu ngalirkeun.

Sadayana dimimitian ti ngalalaworakeun ka Allah SWT. Sombong sareng henteu patuh kana paréntahna. Dawuhan Rosululloh: “Allah SWT. saurna, ‘Kuring heran ka anjeun putra Adam, kuring nyiptakeun anjeun, tapi anjeun nyembah salain ti Kami. Kuring masihan rezeki, tapi anjeun syukur ka salian ti kuring. Kuring nunjukkeun kaasih kuring ka anjeun kalayan masihan ni’mat, tapi anjeun nunjukkeun kabencian anjeun ka Kami kalayan henteu patuh, sanaos anjeun peryogi Kami. Kahadéan kuring bakal salawasna turun ka anjeun, tapi anu goréng anjeun bakal teras-terasan ka Kami. ”

Meski singkat, semoga khutbah jumat bahasa sunda tentang rezeki ini bermanfaat!

pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
  • Bagikan
pada setiap halaman.

Respon (2)

Saya bahagia jika Anda menanggapi artikel ini!

pada setiap halaman.
%d blogger menyukai ini: