pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
pada setiap halaman.

Khutbah Jum’at Muqodimah Bahasa Sunda yang Lucu

  • Bagikan
khutbah jum'at muqodimah bahasa sunda yang lucu
pada setiap halaman.

Sering kali kami menerima request dari kalian tentang khutbah bahasa Sunda. Sebelumnya kami telah upload khutbah jumat bahasa sunda tentang panyakit hate dan khutbah jumat bahasa sunda fitnah akhir zaman. Namun, masalahnya kalian memintaku untuk mengupload khutbah jum’at muqodimah bahasa sunda yang lucu. Untuk itu, isi ceramah kali ini bertemakan tentang humor.

Capé sareng bosen kedah aya nalika urang ngamimitian bosen kalayan hal anu sami, pikeun ngahibur diri meureun humor kedah ditepikeun dina sela kahirupan urang, pikeun sababaraha jalma anu sempit pikiran kadang-kadang aranjeunna milih pikeun ngabéréskeun bosenna ku ngabobol aturanana, sapertos murid anu ngaluarkeun bosen sareng bosen ku ngalanggar aturan pondok. Masih seueur cara positip pikeun ngahibur diri, sabab dunya henteu lega sapertos daun Moringa sareng kapasitas RAM otak urang henteu sapertos RAM RAM anu langkung alit.

pada setiap halaman.

Dunya terus muter tanpa aya anu sanggup ngeureunkeunana, seueur kajadian anu kajantenan atanapi lasut. Éta sadayana tiasa diringkeskeun janten dua jinis, nyaéta sesah sareng bagja.

Pikeun panulis salami panggung kertas bodas masih kosong, sareng pulpen tetep hoyong jogét. Janten panulis resep jogét sareng pulpén dina kertas bodas. Kitu ogé sareng Noval Dias atanapi langkung dikenal ku nami pena Mr. Ganteng, sareng mangrupikeun panulis Trik pikeun Tingali Smart di Kelas.

Henteu seueur anu terang yén ieu saleresna mangrupikeun tulisan atanapi catetan sadidinten, boh pangalaman, momen sareng carita kahirupan anu sanés. Ieu sadayana catetan anu ditulis dina blok pribadina, dugi ka tungtungna aya anu nyarankeun yén tulisan éta dicitak kana buku. Salian ti ngagunakeun basa bébas, panulis ogé ngalengkepan tulisanana ku karakter humor anu teras-terasan janten bumbu sareng pesona dina nyeratna. Sangkan pamiarsa bakal kecanduan nuluykeun maca dugi ka tungtungna dibarengan ku seuri.

Buku éta mangrupikeun buku munggaran anu ditulis ku Mr. Ganteng sareng munggaran dicitak ku Republika Publisher tanggal 1 Januari 2009. Dina buku kandel 232 ieu panulis sigana hoyong ngawartosan yén ieu carita kahirupan kuring sareng hoyong masihan pesen yén unggal momen anu mulia perlu diabadikan dina tulisan wujud.

Dear rébuan dear. Dina buku ieu, panulis ngan ukur ngaheulakeun humor tibatan pesen moral anu ngawangun atanapi memotivasi pamiarsa. Janten tiasa disebatkeun yén buku ieu garing pisan dina hal élmu sareng manpaatna pikeun anu maca.

Beda sareng kasus buku anu judulna Feeling Smart, Ngan Bodoh Teu ngagaduhan. Buku anu langkung ipis tibatan buku munggaran, tapi langkung beurat sareng mangpaat pikeun unggal pamaca. Salaku tambahan, nilai humor ogé dilebetkeun dina unggal kecap sareng sigana dirobah janten daya tarik anu henteu kirang pikabungaheun tibatan buku samemehna.

Upami anjeun hoyong maca buku di luhur, maka kalayan hormat pisan kami bakal ngaladénan anjeun di Perpustakaan Pondok Pesantren Islam Sidogiri nalika jam buka.

Tulus, teguran sopan upami anjeun mendakan kasalahan dina tulisan ieu. Kusabab kitu tegur kami, sabab éta anu pangsaéna. Cukup sekian khutbah jum’at muqodimah bahasa sunda yang lucu. Semoga berfaedah!

pada setiap halaman.
pada setiap halaman.
  • Bagikan
pada setiap halaman.

Saya bahagia jika Anda menanggapi artikel ini!

pada setiap halaman.
%d blogger menyukai ini: